DOSR – Foreholte een waterballet. Eindstand 2-3

DOSR – Foreholte een waterballet. Eindstand 2-3 Foto: R.K.S.V. DOSR

Voetbal was afgelopen zondag door de regenval onmogelijk om op het natuurgras van DOSR te spelen, dus verplaatste het spel zich naar een soort van kunstgrasveld. Dit kwam het spel van Foreholte niet ten goede.


- Lees verder onder deze advertentie -

1e helft

De Voorhouters begonnen dan ook bijzonder slecht aan de wedstrijd. Na twee minuten lag de bal reeds achter keeper Matthijs Guijt toen de eerste hoekschop door de lange meer naar voren gekomen Mark van Diemen kon worden binnengekopt (1 – 0). In het kwartier daarna kreeg Foreholte een tweetal mogelijkheden via spits Toni Arroyo om de stand gelijk te trekken, maar zowel zijn kopbal als de diagonale schuiver misten het doel. Tot aan de rust kon Foreholte daarna geen vuist meer maken. DOSR bleef gemakkelijk overeind zonder overigens zelf gevaarlijk te worden. De fysiek spelende roodgele formatie scoorde bij scheidsrechter Van Loenen nog wel vier gele kaarten.

2e helft

DOSR trok zich in de 2e helft meer terug en gokte op de counter, waarbij het spel al optimaal vertraagd werd. Dat veranderde nadat William van Vliet een werkelijk prachtig doelpunt had gemaakt door achteroverleunend de voorzet langs keeper Mike van der Poel te koppen (1 – 1). Even leek DOSR opnieuw de voorsprong te nemen, maar Nino Wesselman schoot in kansrijke positie hoog over. Het spel was daarna helemaal op de wagen toen even later invaller Marouane El Idrissi zijn indraaiende vrije trap, enigszins beroerd door Joost van Dam, in de verre hoek zag verdwijnen (1 – 2).

Eindfase beslissend

De Voorhouters rekenden zich iets te vroeg rijk. Zeker, ook invaller Sam Lemmers had de score kunnen opvoeren, maar zijn schot was te eenvoudig voor Van der Poel en enkele momenten later stond opnieuw Mark van Diemen met de armen omhoog toen hij boven iedereen uittorende en de bal hard achter Matthijs Guijt kopte (2 – 2). In de daaropvolgende slotfase gingen beide ploegen vol voor de overwinning, maar het was Foreholte die daarin de definitieve klap uitdeelde toen Sten Admiraal de bal uitermate zuiver op het hoofd van Sam Lemmers plaatste. Lemmers scoorde, na zijn doelpunt in de morgen bij Foreholte 2, de beslissende treffer in de wedstrijd (2 – 3).

De Voorhouters moesten in de laatste fase nog even alle zeilen bijzetten en natuurlijk schreeuwde alles wat DOSR was nog om een penalty, maar na vijfennegentig minuten gingen de rood-witte armen in de lucht en werden de handen tussen de kemphanen geschud.


Reacties