drie decibel........

drie decibel........ Foto: Pixabay

Noodgedwongen werkend vanachter zijn laptop heeft Hans Goudsmit, voorzitter van stichting Natuurvrienden Koudenhoorn, goed zicht op de gebeurtenissen in zijn tuin. Zo ziet hij dag na dag de knoppen van zijn Japanse kers groeien en gestimuleerd door het lentezonnetje uiteindelijk openbarsten.  

"Voor het eerst sinds jaren zie ik naast koolmezen, pimpelmezen en staartmezen, ook groenlingen die zich tegoed doen aan het opgehangen vogelvoer. En tijdens mijn dagelijkse benenstrekwandelingen zie ik dat het verenkleed van de reiger en  de goudvink weer aan kleur hebben gewonnen.

Door corona andere ervaring van de natuur 

En vanmorgen hoorde ik via de openstaande tuindeuren het geluid van een overvliegende grutto! Toen ik een uurtje later de krant open sloeg kon ik  mijn ogen (en oren) bijna niet geloven. “Sinds het uitbarsten van de corona crisis 3 decibel minder geluid”, kopte de krant. Ik had het toch goed gehoord. Met dank aan deze crisis is er weer tijd en ruimte om dag en dagelijks de natuur te ervaren. Ik heb weer een willig oog  en een luisterend oor voor alles om me heen.

Natuur brengt een hoopvole boodschap

En dat bewust zijn van de natuur om ons heen is juist nu zo belangrijk, want die natuur brengt een hoopvolle boodschap. Na de winterse periode van rust is het nu tijd voor het nieuwe leven. Juist de natuur bemoedigt ons door te laten zien, dat er na deze periode van gedwongen rust er ongetwijfeld weer een periode van nieuw leven komt.  Juist die bemoediging vanuit de natuur willen wij u laten zien, zij het op een andere manier dan u van ons gewend bent. Niet door een van onze excursies maar via de website.

Zo lang deze crisis ons beperkingen oplegt zullen we u via onze website laten meegenieten van opbeurende berichten van moedertje natuur in de wetenschap van “We’ll meet again”!

Hartelijke groet van Hans. (Blijf gezond!)

Het is heel leuk om af en toe te gluren bij de buren

Op Beleef de Lente van Vogelbeschermining Nederland vind je filmpjes van broedende vogels Nederland of neem een kijkje bij de dieren via Stichting Nestkastlive

Ook de vogeldagboeken van Adri de Groot zijn zeer de moeite waard! Als je je aanmeldt voor zijn dagboeken krijg je regelmatig een mailtje, waarin hij je meeneemt op zijn zoektocht in de natuur! 

Klik hier voor een oppepsuplement van een kunstvitamine.


Reacties