Drie nieuwe besmettingen geconstateerd in Teylingen

Drie nieuwe besmettingen geconstateerd in Teylingen Foto: InTeylingen

In Teylingen zijn in de afgelopen twee dagen drie nieuwe besmettingen met corona geconstateerd. Het aantal besmette inwoners in Teylingen staat nu op vijf. 

Op 19 maart is bij 3 inwoners van Teylingen een besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

  • 25-jarige vrouw
  • 47-jarige vrouw
  • 59-jarige man

Eerder deze week was het coronavirus al vastgesteld bij een 28-jarige vrouw en een 63-jarige man uit Teylingen. In verband met de privacy vn de besmette personen maakt de Gemeente Teylingen niet bekend uit welke kern de inwoners komen. 

"Ik wens alle inwoners die ziek zijn geworden door besmetting met het coronavirus beterschap en ik wens ze een goed herstel toe.” - Burgemeester Carla Breuer

Registratie van besmette personen

Niet alle mensen met corona-achtige verschijnselen worden meer getest. Het cijfer 5 zegt dus niets over het aantal daadwerkelijke besmettingen in onze gemeente. Op de site van het RIVM vind je het aantal officiële besmettingen per 100.000 inwoners, per gemeente. Op 20 maart staat dit cijfer op 8,1

Testbeleid

Het testbeleid van het RIVM is veranderd. Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen handelen. Door te testen volgens de richtlijnen zorgen we ervoor dat er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn voor de mensen die ze het meest nodig hebben.

Daarnaast test de GGD zorgmedewerkers, zodat zij bij geringe klachten aan het werk kunnen blijven als uit de test blijkt dat zij niet besmet zijn met het coronavirus.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties