Drukbezochte Biermarkt 2019

Drukbezochte Biermarkt 2019 Foto: Maurice Hoogeveen

De 29ste editie van de Biermarkt in Sassenheim was weer een succes. De 72 biersoorten van de tap trokken zo'n 2.250 bezoekers naar de Oude Haven. De eerste bezoekers stonden om 13:00 uur al bij de ingang te wachten. 

Zondagochtend 25 augustus begon een grote groep vrijwilligers met het opbouwen van de Biermarkt: terrassen van het terrein, taps, hekken en kassa’s het plein op.

Om 13:00 uur was de organisatie er klaar voor en de bezoekers ook. Er stonden al mensen aan de ingang te wachten en al snel liep de Oude Haven vol met bierliefhebbers. Velen waren wijselijk lopend of op de fiets gekomen; traditiegetrouw stond het Kerkplein weer vol met rijtjes fietsen van de bezoekers van de Biermarkt.

Hitteplan

Wegen de voorspelde ‘ruim 30 graden’ ging het hitteplan in werking. De organisatie zorgde voor drie gratis watertappunten op het terrein. Dit werd gewaardeerd door de bezoekers; het water vond gretig aftrek.

Gemoedelijk evenement

Klokslag 19:00 uur gingen alle taps dicht en verlieten de bezoekers rustig en gemoedelijk het horecaplein. De vrijwilligers moesten nog even door en ontdeden het plein van alle Biermarkt-attributen en zetten de terrassen weer op hun plek. Toen de vrijwilligers de dag afsloten met een maaltijd, kon je aan de Oude Haven niet meer zien dat er die dag een feestje geweest was.

Eetcafé de Voogd en Café de Twee Wezen, organisatoren van deze 29e editie van de Biermarkt kijken (opnieuw) terug op een zeer geslaagd evenement! 

 


Reacties