Drumfanfare St. Cecilia presenteert Royals of the 80’s

Drumfanfare St. Cecilia presenteert Royals of the 80’s Foto: Muziekvereniging St. Cecilia

Drumfanfare St. Cecilia presenteert dit jaar voor het eerst haar nieuwe muzikale show, getiteld Royals of the 80’s. Het wordt een muzikale ode aan de iconische ‘Koninklijke’ popmuzikanten uit de jaren ’80. De première wordt gegeven op 18 mei tijdens de Voorhoutse Jubileumtaptoe van de 100-jarige muziekvereniging.

Grote namen uit de popwereld

De jaren ’80 waren zeer bepalend voor de tegenwoordige popmuziek. Voor veel mensen staan de hits uit die tijd nog altijd in hun geheugen gegrift. Muzikale helden als George Michael, David Bowie, Queen, Prince en Michael Jackson (the King of Pop), worden door hun fans nog steeds vereerd als ‘Royals’. Drumfanfare St. Cecilia haalt al die muzikale herinneringen terug naar het heden met hun splinternieuwe show Royals of the 80’s.

Intensieve oefen periode

De afgelopen maanden is het fanfarekorps intensief bezig geweest met het instuderen van de muziek, gearrangeerd door dirigent Iwan Wiering en slagwerkinstructeur Paul Does. De choreografie is speciaal voor St. Cecilia geschreven door Maarten Messemaker en staat onder leiding van exercitie-instructeur Marco van der Plas.

Uitvoering nieuwe stijl

Drumfanfare St. Cecilia heeft wel enige ervaring met het uitvoeren van shows. Zo werd in 2007 de James Bond-show gepresenteerd en in 2014 een show met muziek van de Amerikaanse band Earth, Wind & Fire. Maar tijdens deze nieuwe show gaat het er, vooral bij het instuderen van de choreografie, op een totaal nieuwe manier aan toe. Zo werd de show voor het eerst geschreven met behulp van een speciaal computerprogramma. Voor de leden van St. Cecilia is ook het werken met bijvoorbeeld coördinaten, yardbordjes en hashmarks iets totaal nieuws. Maar de eerste resultaten van de muzikanten en instructeurs zijn erg positief.

premiere op 18 mei

Momenteel wordt nog hard gewerkt om de show onder de knie te krijgen. Drumfanfare St. Cecilia heeft daarvoor nog de tijd tot zaterdag 18 mei. Dan zal op het hoofdveld van Foreholte de première worden gegeven, tijdens de Jubileumtaptoe van muziekvereniging St. Cecilia.


Reacties