Duizenden bezoekers Oldtimerfestival Sassenheim

Duizenden bezoekers Oldtimerfestival Sassenheim Foto: Maurice Hoogeveen

Zondag was de derde editie van het Oldtimerfestival in Park Rusthoff. Met zo'n 6.000 bezoekers en meer dan 200 auto's in het dorp, was het lekker druk. Groeit het event uit z'n Rusthoff-jasje? 

Rond 13:00 uur begonnen meer dan honderd oldtimerrijders aan een zonnige tourrit door de Bollenstreek. Aan het einde van de rit werden alle voertuigen opgesteld in het dorp, zodat bezoekers ze ook konden bewonderen. En dat werd massaal gedaan. 

Wie niet kon wachten tot de tour terug was, kon vanaf 12:00 uur al terecht in het park voor nog eens 100 oldtimers. Prachtige auto's, maar ook tweewielers, enkele vrachtwagens en zelfs een ouderwetse ziekenauto en brandweerwagen stonden te blinken in de zon. Misschien heb je ook een rondje gereden in de oude NZH bus? Deze grijze bus heeft vroeger écht door de streek gereden: lijn 50 van Haarlem naar Leiden. 

De redactie belde vanmiddag met John van Beek, één van de organisatoren van het Oldtimerfestival, om te vragen hoe zij zelf het festival beleefd hebben dit jaar. 

Was de derde editie van het Oldtimerfestival voor jullie een succes? 
"In oktober zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het Oldtimerfestival in augustus. Het bestaat eigenlijk uit twee grote activiteiten: de tourrit en de auto's opstellen in het park. Met een dikke 100 voertuigen in het park en nog ruim 100 auto's die meereden met de tour, zijn beiden zeer geslaagd.
Er waren ook meer bezoekers dan voorgaande jaren, we schatten zo'n 6.000. Het valt op dat veel mensen auto's kijken onwijs leuk vinden, ook als je niet in het bijzonder van auto's houdt. En het is gewoon een gezellig ding in ons dorp." 

Groeien jullie een beetje uit je jasje? 
"Er waren dit jaar weer meer auto's dan andere keren, maar als we naar de dronebeelden kijken, kunnen er nog wel een paar auto's bij. Maar niet veel meer. En in het dorp zouden we ook nog wel wat kwijt kunnen. Ons doel is wel om in en rond het park te blijven - we willen niet uitwijken naar een andere locatie. 
Ook vinden we het belangrijk om het in het park wel speels te houden, niet alsof je over een parkeerplaats loopt waar alle auto's recht naast elkaar staan.We denken nog niet aan een inschrijvingen stop, maar als het aantal auto's zo elk jaar weer meer wordt... We hebben wel onze limieten. "

Volgend jaar weer een Oldtimerfestival?
"We hebben het erover gehad om het misschien eens in de twee jaar te organiseren, maar ik zie het festival volgend jaar gewoon weer gebeuren! De mensen vinden het leuk, wij vinden het leuk en het hoort bijna een beetje bij Sassenheim. Dus ik zie geen reden om het niet te doen!
Hierin zijn we wel afhankelijk van sponsoren, maar we gaan ervanuit dat dat ook wel weer goedkomt." 

Foto's door Maurice Hoogeveen


Reacties