Duurzaamheidsmaatschappij Teylingen een stapje dichterbij

Duurzaamheidsmaatschappij Teylingen een stapje dichterbij Foto: Maurice Hoogeveen

Al een tijdje wordt er door de gemeente gekeken naar opties voor Duurzaamheidsmaatschappij Teylingen (DMT). Een initiatief waarbij het voor iedereen makkelijker wordt om ‘groene projecten’ uit te voeren.

Het idee van DMT is dat er vanuit een centraal punt meer focus en aandacht komt op duurzame initiatieven. Zodat het voor bedrijven, inwoners én de gemeente makkelijker en aantrekkelijker is om groene ideeën (evt gezamenlijk) uit te voeren. Denk aan speciale subsidies, het (sneller) verlenen van vergunningen of samenwerkingen in het aanschaffen of plaatsen van zonnepanelen.

De plannen ontwikkelen zich

De eerste plannen voor dit idee kwamen vorig jaar van de politieke partij Trilokaal. Hoewel het bedacht is als initiatief binnen de gemeentegrenzen van Teylingen, ontwikkelt het zich na een haalbaarheidsonderzoek richting een samenwerking met de Haarlemmermeer. Een samenwerking waar Trilokaal, net als de meeste partijen, helemaal achter staat.

Trilokaal vindt het belangrijk dat burgers en bedrijven dadelijk echt de mogelijkheid wordt geboden om laagdrempelig informatie in te winnen om ondersteund te kunnen worden bij het uitwerken van hun duurzaamheidsplannen.’ – Trilokaal

De gemeenteraad besluit begin februari in welke vorm de Duurzaamheidsmaatschappij Teylingen er komt.


Reacties