Een op maat gemaakt muziekcentrum in Sassenheim?

Een op maat gemaakt muziekcentrum in Sassenheim?

Tijdens een ontmoeting tussen Adest Musica, PvdA en ChristenUnie liet Adest weten dat hun huidige locatie inmiddels te klein geworden is. Een op maat gemaakt muziekcentrum zou de oplossing zijn. De partijen staan hier positief tegenover. 

Een delegatie van beide fracties ging op uitnodiging langs bij een repetitie van Adest waarna ze in gesprek gingen met het bestuur van de vereniging.

Adest zit nu in ’t Onderdak, maar volgens voorzitter Wim van Vliet is het te klein geworden voor de huidige bezetting. En als er nieuwe sportvelden aangelegd worden voor groeiende sportverenigingen, zou dit dan ook niet op moeten gaan voor andere verenigingen?

CU en PvdA zien mogelijkheden voor muziekcentrum

Elsbeth Koek (PvdA) en Frans Nederstigt (CU) staan niet negatief tegenover het idee van een (op maat gebouwd) muziekcentrum in Sassenheim.

Als je een belangrijke maatschappelijke positie inneemt in een gemeenschap, en als de gemeente bovendien pronkt met het hoge niveau dat Adest op Europees en wereldniveau laat zien dan is het niet zo vreemd dat de gemeente een tandje bij zet als de vereniging daar mee geholpen kan worden.’ – Frans Nederstigt, ChristenUnie

Het is voor de gemeenteraad echter wel belangrijk dat verschillende verenigingen samenwerken om dit te realiseren. 

Nog geen concrete stappen

Het is nog te vroeg voor concrete plannen en beloftes. Alle partijen komen na de gemeenteraadsverkiezingen weer bij elkaar om verder te praten over de mogelijkheden.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties