Eerst stempelen en dan een bezoek aan de Sint in Voorhout

Eerst stempelen en dan een bezoek aan de Sint in Voorhout Foto: Michel Witteman

Het is 13:00 uur op zaterdag 18 november, het muziekpaviljoen op het kerkplein staat er nog verlaten bij. Kinderen in Voorhout zijn nog druk bezig met het zoeken naar de zwarte pieten die zich hebben verstopt. Ze moeten stempels halen bij de pieten voor hun stempelkaart. De pieten zijn in de winkels in de Herenstraat en op het Jacoba van Beieren Hof en delen stempels uit. Ouders, opa’s en oma’s helpen mee en krijgen ook wat lekkers bij de winkels. Met een volle stempelkaart mag je straks bij de Sint op bezoek.

Er is ook een gluten piet, een primeur. Deze piet heeft gluten- en lactosevrije pepernoten bij zich.

‘Wauw wat onwijs gaaf, een glutenvrije piet bij de intocht in Voorhout! Heerlijk om ook een keer van piet pepernoten aan te mogen nemen en geen nee te hoeven zeggen! Zo fijn!’. – zegt Mariëlle, de moeder van Bo. 

Om 15:00 uur is het dan zover. Sinterklaas komt aan in een stoere sportauto, een Polaris Slingshot. Onze burgemeester Carla Breuer heet de Sint welkom en geeft hem de sleutel van het pietenhuis. Hier kan Sinterklaas uitrusten in zijn Voorhoutse slaapkamer. Voor bezoektijden klik hier.

Na dit officiële gedeelte werden er liedjes gezongen en kregen de kinderen in ruil voor de volle stempelkaart iets lekkers en een hand van de Sint. Het was best wel koud afgelopen zaterdag maar dat mocht de pret niet drukken.

Toneelvereniging Cultuur Verheft heeft het druk deze dagen. Na de hulp bij de intocht en het gereedmaken van de slaapkamer van Sinterklaas is er ook nog een Sinterklaas poppenkast op 26 november voor kinderen van 3 – 8 jaar. Klik hier voor meer informatie. 

Volg voor alle Sinterklaas activiteiten in Teylingen ook de agenda van InTeylingen.


Reacties