Eerste maatregelen ter verbetering verkeersveiligheid Herenweg in Warmond

Eerste maatregelen ter verbetering verkeersveiligheid Herenweg in Warmond Foto: InTeylingen

Dankzij het nieuwe zebrapad en de speciale draaibomen kunnen klaar-overs van basisschool De buitenplaats in Warmond de leerlingen vanaf maandag 11 mei veilig de Herenweg over laten steken.  Dit zijn belangrijke maatregelen voor de verbetering van de verkeersveiligheid op de drukke doorgaande weg door Warmond.

Ook zijn er meerder smiley's (of: snelheidsinformatie display's) geplaatst om de automobilisten te wijzen op hun gedrag. Het bord toont de snelheid met een positieve of negatieve smiley. De vernieuwde waarschuwingsborden met geel/zwart paal en wegmarkeringen verhogen ook de aandacht van de weggebruiker. Alles om de verkeersveiligheid te verbeteren.  

30 km/u zone

Bewoners van de Herenweg hebben gevraagd om voor het deel tussen de Lockhorstlaan en Padoxlaan, vooruitlopend op de herinrichting, 30 km/u als maximum snelheid in te stellen. Op dit weggedeelte halen automobilisten regelmatig fietsers in wat tot onveilige situaties leidt. De gemeente heeft hier borden geplaats waarbij bestuurders van motorvoertuigen gevraagd wordt 'rustig te rijden en achter de fietser te blijven'. 

Herinrichting Herenweg

De herinrichting Herenweg volgt na de vervanging van de Warmonderhekbrug. De gemeenteraad heeft inmiddels geld beschikbaar gesteld. Eerst wordt gestart met het vervangen van de Warmonderhekbrug. Deze werkzaamheden starten na de zomer van 2020. Aansluitend starten de werkzaamheden aan de Herenweg, naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. 


Reacties