Eerste paal Koetsiershof geslagen

Eerste paal Koetsiershof geslagen Foto: Peter van der Meer

Vandaag zijn de eerste palen voor de woningen van project Koetsiershof de grond in gegaan. Alleen de appartementen aan de Hoofdstraat moeten nog iets langer geduld hebben ivm een eerder gevonden olietank. 

Ondanks de bouwvak is vandaag toch gestart met het heiwerk van het Koetsiershof. Zand werd omhoog geboord, het gat werd gevuld met beton en de wapeningskorf werd omlaag getrild. Om 9:00 uur vanmorgen ging de eerste paal de grond in. 

Olietank in de weg

De palen van het appartementencomplex dat langs de Hoofdstraat komt volgen later; er is eerder op die plek namelijk een olietank gevonden. Deze moet eerste gesaneerd worden voordat de werkzaamheden aan die kant van de wijk voortgezet kunnen worden. 

Aan de Hoofdstraat en de Koetsiersweg in Postwijk Sassenheim wordt de Koetsiershof gebouwd. De komende dagen zullen de heipalen van de woningen geslagen worden, waarna ook de bouwvak van start gaat voor de bouwvakkers die werken aan de Koetsiershof. Vanaf 14 augustus wordt het werk weer opgepakt en gaan ze verder met de funderingsbalken. 

 

Foto's: Peter van der Meer 


Reacties