Eerste skeelerwedstrijd Warmond groot succes

Eerste skeelerwedstrijd Warmond groot succes Foto: WIJC

In de Veerpolder is de eerste officiële skeelerwedstrijd gereden op de nieuwe skeelerbaan van de Warmondse IJs- en Skeelerclub. Bijna 100 skeeleraars deden mee aan de tweede ronde van de Jan van der Hoorn Jeugd Inline-Skate Competitie. Deze eerste wedstrijd in Warmond had meteen twee records te pakken.

97 deelnemers is een recordaantal voor de competitie en tijdens de demonstratie werd de 100 meter sneller gereden dan het huidige Nederlandse Record.

Nederlands Kampioene Moniek Klijnstra opende het programma. Op de verse Warmondse baan schaatste ze een recordtijd voor de 100 meter: 10.48,’’ sneller dan het huidige record. Helaas telde deze tijd niet officieel mee voor de boeken.

Mooie prestaties WIJC

Daarna waren de deelnemers aan de beurt met ritten op de 100, 200 en 400 meter.
De leden van WIJC zetten mooie prestaties neer:
Genevieve Jongsma won bij de meisjes pupillen 4 allebei de onderdelen. Wout Bakker won een van de 100 meter sprints bij de jongens pupillen 2. Ook Vincent Meulmeester (2e op de seriewedstrijden en 3e op een 100 meter sprint bij de jongens pupillen 3), Stijn Vergeer (3e op een 100 meter sprint voor jongens pupillen 2) en Stefanie Koot (2e op de seriewedstrijden en 3e op een 100 meter sprint bij de dames kadetten) waren goed voor een podiumplaats op een afstand.


Reacties