Eetcafé de Voogd behaalt 5e plek in de Café Top 100

Eetcafé de Voogd behaalt 5e plek in de Café Top 100 Foto: Eetcafé de Voogd

Op maandagavond 18 november, bij de jaarlijkse Café Top 100 van Misset Horeca, heeft Eetcafé de Voogd uit Sassenheim de plek 5 behaald.

De Café Top 100 wordt meer al dan 25 jaar gepubliceerd door Misset Horeca. Over Eetcafé de Voogd schrijft zij het volgende op haar website:

Sinds 2000 bestieren Jelle en Anika de Ridder eetcafé De Voogd in het Zuid-Hollandse Sassenheim. Zij de voorkant, personeel en opleiding, hij de keuken en de cijfers.

Duurzaamheid is een groot goed bij De Voogd

Dat vertaalt zich in vele facetten: van geen heaters op het terras en een ruim aanbod vegetarische gerechten tot aan led-verlichting en alle disposables zo groen mogelijk. ‘Maar’, zo vertelt Anika trots: ‘We vragen ook of gasten sla bij de hamburger of spareribs willen. Zo kunnen we verspilling tegengaan. Want mensen die aangeven de sla wél te willen, eten dit ook vrijwel altijd helemaal op.’

Ultieme comeback

Zo weet De Voogd zich te onderscheiden. Maar dat doet het ook met bier. Wie binnenkomt, kan niet om de vele flesjes heen aan de wand. Maar ook de zeven kranen op de bar geven aan dat hier serieus met bier omgegaan wordt. Huisbrouwer is ‘uiteraard’ Gulpener. De Limburgse brouwer heeft ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Alles klopt hier, en na een vrije val vorig jaar, is dit de ultieme comeback!

Andere genomineerde Teylingse café's  

Welgelegen kitchen & drinks heeft plek 46 gehaald, ook een mooie stijging na plek 76 in 2018. Nieuw in de lijst is Café Boerhaave met plek 95. Beide café's zijn gevestigd in Voorhout.

 


Reacties