Elektrisch rijden! Waar staan de laadpalen in Teylingen?

Elektrisch rijden! Waar staan de laadpalen in Teylingen? Foto: InTeylingen

Steeds meer inwoners in Teylingen kiezen voor elektrisch rijden. Hier komt bij kijken dat het voertuig opgeladen dient te worden. In Sassenheim, Voorhout en Warmond zijn al diverse openbare oplaadpalen in gebruik, maar waar vind je zo'n laadpunt? 

Bestaande openbare oplaadpalen

In de gemeente Teylingen komen steeds meer openbare oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Mocht je je auto opladen in een parkeerschijfzone, dan is het goed om te weten wat de maximale parkeerduur is. Gebruik van de parkeerschijf is namelijk verplicht, dus ook voor opladen van elektrische voertuigen.

Klik hier voor een overzicht van openbare laadpalen in Teylingen of download de app Smoov.

Hoe werkt het?

Je herkent de parkeerplaatsen bij een oplaadpaal aan een P-bord, met daaronder de tekst ‘Opladen elektrische voertuigen’.

  • Zolang je het voertuig oplaadt mag deze in het parkeervak staan.
  • Is de accu vol of je stopt met laden? Dan moet je het voertuig verplaatsen.
  • In een parkeerschijfzone geldt een maximale parkeerduur, ook voor parkeerplaatsen bij een laadpaal.
  • Gebruik van de parkeerschijf is verplicht, dus ook voor opladen van elektrische voertuigen.

Eigen oplaadpunt

Een laadpunt op eigen terrein betekent dat je daar jouw  elektrische auto oplaadt (vanwege veiligheid mogen snoeren niet over de openbare weg/stoep liggen). Voor het opladen van je voertuig die geparkeert staat op eigen terrein is geen vergunning nodig. 

Heb je geen mogelijkheid om je auto op eigen terrein te parkeren dan kun je een openbaar laadpunt aanvragen. 

Oplaadpunt aanvragen? 

E-rijders kunnen openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s aanvragen. Het aanvragen en plaatsen van deze laadpunten gebeurt via marktpartijen. De gemeente heeft hier in haar beleid ruimte voor gecreëerd. Dit model is een primeur in Nederland. Klik hier om kosteloos een aanvraag in te dienen.

Hoeveel laadpalen komen er in de gemeente?

Dit is afhankelijk van de groei van het aantal elektrische auto's en de gemeente. Wanneer er behoefte is aan opladen in de openbare ruimte wordt er gekeken naar de beschikbaarheid en bezetting van de al aanwezige laadpalen / laadpunten.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties