Elektrisch varen bij het Politiek café D66

Elektrisch varen bij het Politiek café D66 Foto: Maurice Hoogeveen

We hebben veel kennis in Teylingen, dat bleek ook weer tijdens het politiek café van D66: twee Warmonders vertelden over hun ervaring met elektrisch varen en het project in Friesland waar ze aan meewerken. 

Warmondse ondernemers Paul van Koelen en Winny Burgers hebben inmiddels veel kennis over elektrisch varen. Door ervaring en hun zoektocht naar de beste boot en motor daarvoor. Zo hebben ze onderzoek gedaan naar de meest efficiënte elektromotor en de beste vorm van de boot; elektrisch vragen vraagt om een minder diep onderwaterschip.

De boten van Van Koelen en Burgers varen momenteel in Friesland als onderdeel van een project met schonere boten. In de noordelijke provincie is al een heel beleid geschreven hieromheen waar bijvoorbeeld nagedacht is over laadpalen en speciale stiltegebieden. 

Elektrisch rijden, waarom niet elektrisch varen?

Elektrisch varen heeft, net als elektrisch rijden, het belangrijke voordeel dat er geen fossiele brandstoffen nodig zijn. Naast duurzaam is een elektrische boot ook veel stiller; je kunt dus meer genieten van de natuur en stilte op het water.

Interessante materie tijdens het politiek café; mooie ontwikkelingen waar het met de tijd het watertoerisme in Teylingen ook vruchten van zou kunnen plukken.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties