Energieneutraal tenniscomplex STV geopend

Energieneutraal tenniscomplex STV geopend Foto: Sassenheimse Tennis Club

Het meest duurzame tennispark in de regio is vrijdag geopend in Sassenheim. Het nieuwe tenniscomplex van STV is gebouwd met oog voor het milieu.

Na enkele maanden bouwen is vrijdag 8 juni het nieuwe tenniscomplex van de Sassenheimse Tennis Vereniging geopend. Vanaf nu kunnen alle leden terecht op de Roodemolen.

Noodzakelijke verhuizing

Sinds de oprichting in 1950 tenniste de club aan de Parklaan. Maar met de geplande bouw van nieuwe woningen op deze locatie, moest gekeken worden naar een nieuwe plek.

Energieneutraal gebouwd

De club heeft veel werk gestoken in het nieuwe complex. Er liggen nu 9 verlichte tennisbanen van TOP CLAY, waar alle seizoenen op gespeeld kan worden. 

Het tenniscomplex is gebouwd volgens het nul-op-de-meter principe: zonder gasaansluiting, met zonnepanelen op het dak en de banen worden verlicht met ledlampen. 

Nieuw logo

Niet alleen nieuwe velden en een nieuw clubhuis, maar ook een nieuw logo voor de club! Het logo is ontworpen door clublid Joos van Berge Henegouwen en prijkt op de gevel van het clubhuis. 

Het tenniscomplex wordt nog groter

Dit was de opening van fase 1 van het STV tennispark. Maar er komt een fase twee; daarin worden de banen uitgebreid naar 11 volwassenen banen, 2 kinderbanen en een berging.


Reacties