Externe AED op gevel Rijnlands Lyceum Sassenheim

Externe AED op gevel Rijnlands Lyceum Sassenheim

Vanaf maandag 12 november hangt er buiten op de gevel van het Rijnlands Lyceum Sassenheim een automatische externe defibrillator (AED).

De AED wordt opgehangen op de hoek van de school aan de kant van de Kwekersweg / Van Alkemadelaan. Dit is buiten het schoolhek, waardoor de defibrillator 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk is voor omwonende in geval van nood.

Ook onze school erkent het grote belang van algemeen bereikbare AED’s. Zo is er in onze buurt 24 uur per dag een AED beschikbaar voor reanimatie.’ - mw. Tacken, conrector bedrijfsvoering Rijnlands Lyceum Sassenheim

Het plaatsen van de toegankelijke AED is een samenwerking tussen het RLS, de buurtwerkgroep en de stichting Hart voor Veiligheid en gemeente Teylingen. Bij de Hartstichting kan je zien waar de AED’s bij jou in de buurt hangen.

Ook helpen?

Acute hulpverlening via een AED vergroot overlevingskansen van iemand met een hartstilstand enorm. In Teylingen zijn in verschillende gebieden nog te weinig 24/7 AED's beschikbaar
Heb jij of heeft jouw bedrijf ook een AED hangen die je beschikbaar wilt stellen aan de buitengevel? Kijk op www.hartvoorveiligheid.com voor de mogelijkheden. Ook aanmelden als burgerhulpverlener kan via deze website.


Reacties