Fairtrade trouwringen actie

Fairtrade trouwringen actie

Ga je trouwen? Gefeliciteerd! Als eens gedacht aan ringen van fairtrade goud? Werkgroep Teylingen Fairtrade moedigt je aan met hun trouwringen actie. 

Trouwenringen worden meestal gemaakt van goud en er is keuze uit duizenden designs. Het is aan het toekomstige bruidspaar om hun favoriete stijl te kiezen! Maar heb je bij het uitzoeken er wel eens bij nagedacht waar dat goud vandaan komt?

Mooie ringen, eerlijk goud, lekker eten

Klinkt als een mooie deal toch? Als jullie als newlyweds (to be) Fairtrade ringen gekocht hebben, kan je een foodmand afhalen bij het loket van de gemeente Teylingen. De locatie waar je ook in ondertrouw bent gegaan of geregistreerd partnerschap getekend hebt. Een mand vol (natuurlijk) heerlijke Fairtrade producten, helemaal voor nop! 

De deal:
Als jullie trouwen voor 1 juli 2018, kan je bewijs van de Fairtrade ringen mailen naar info@teylingenfairtrade.nl. Werkgroep Teylingen Fairtrade gemeente zorgt dan dat je de Fairtrade mand met lekkers op kunt halen.

Wat is Fairtrade goud?

Wereldwijd werken ongeveer 1,5 miljoen mijnwerkers in kleinschalige goudwinning. En waar de goudprijs in Westerse landen blijft stijgen, zitten deze mensen toch in een vicieuze cirkel van armoede en uitbuiting. Dit komt door oneerlijke handelsvoorwaarden en gebrekkige mensenrechtenbescherming.

Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor Fairtrade goud? Zo help je de mijnwerkers en hun families op weg naar een beter leven. Dan voelt jouw ring toch een stuk beter. Want dan weet je dat je gekozen hebt voor de volgende voorwaarden: 

  • Gezonde en veilige werkomstandigheden
  • Milieubescherming
  • Geen kinderarbeid
  • Eerlijke arbeidsrechten
  • Voldoende betaling

Als mijnen hieraan voldoen ontvangen ze een Fairtrade premie, bovenop de gegarandeerde minimumprijs van 95% van de wereldmarktprijs.


Reacties