Favoriet maakt waar bij harddraverij Sassenheim

Favoriet maakt waar bij harddraverij Sassenheim Foto: kortebaandraverijen.nl

Vooraf tipte kenners én de organisatie van de harddraverij Eliot Charisma als kanshebber voor de winst tijdens de harddraverij in Sassenheim afgelopen vrijdag. Eliot en pikeur Lindsey Pegram maakte de favorietentitel waar en wonnen ongeslagen de kortebaan.

Winnaar van vorig jaar, Ronny Brandt met deze keer pikeur John de Leeuw, werd tweede.

Botsing tussen paarden

De tweede omloop kwamen Calistokingsdeep en Ronny Brandt in botsing. Beide pikeurs bleven gehavend op de grond liggen maar konden na een bezoekje aan de EHBO, en een korte pauze, weer verder. Ook de paarden konden hun koers vervolgen. 

Geen spannende finale

De finale tussen Eliot Charisma en Ronny Brandt was weinig spannend voor de toeschouwers. De favoriet van de dag had zonder moeite alles gewonnen en stond fris aan de start van de finale, terwijl Ronny Brandt had geknokt voor zijn finaleplek. Bij beide finaleritten nam Eliot Charisma direct bij start een ruime voorsprong om vervolgens snel uit te lopen op de titelverdediger

Winst betekent nieuwe regels voor Eliot Charisma

De winst in Sassenheim heeft invloed op de volgende races van Eliot Charisma. Met de winst overschrijdt het paard de winstomgrens van €15.000,-. Dat betekent dat hij in de toekomst wedstrijden moet starten met of een leerlingpikeur, of een vijf meter handicap. 

Minder omzet dat op zaterdag

Alle bezoekers die mee waren gegaan met de favoriet van de dag, konden eind van de race hun winst tellen.
Wedden kon, zoals altijd, bij de totalisator vlak naast de baan op de Teijlingerlaan. De weddenschappen van de bezoekers aan de kortebaan in Sassenheim brachten in totaal een omzet van €19.820,- op. Iets minder dan vorig jaar toen de harddraverij op zaterdag was.


Reacties