Feest op het plein bij Andreasschool

  • Foto: Andreasschool
  • Foto: Andreasschool
  • Foto: Andreasschool
  • Foto: Andreasschool
  • Foto: Andreasschool

Met 'Feest op het plein' vierden de leerlingen van de Andreasschool in Voorhout afgelopen vrijdag 20 september de opening van het schooljaar. 

De middag startte met een heuse vossenjacht in het thema reizen. De leerlingen mochten in groepjes op zoek gaan naar Vossen, groep 8 leerlingen, die verstopt zaten in de wijk. Na schooltijd was er een gezellig samenzijn op het plein. Ouders, opa's en oma's konden gezellig bijkletsen, terwijl hun kinderen zich vermaakten met de activiteiten als spijkerbroekhangen, jumpen op een springkussen, schminken of je haar laten kleuren. 

Uitreiking School op Seef verkeersveiligheidslabel

In de ochtend was Wethouder Arno van Kempen het schoolplein op gefietst om het 'verkeersveiligheidslabel van School op seef' aan het team van de Andreasschool uit te reiken. De Andreasschool is daarmee de vijfde basisschool in Teylingen met het veiligheidslabel. 

Verkeersecducatie is belangrijk.

Meerdere malen per jaar krijgen groep 1 t/m 8 verkeersles. Iedere groep krijgt op zijn eigen niveau les. Zo zijn de  kleuterklassen bijvoorbeeld in groepjes de wijk in gegaan om te oefenen met kijken, signaleren en oversteken,. De andere leerlingen kregen o.a. een fietsbehendigheidstraining op het schoolplein. In groep 7 wordt deelgenomen aan het officiële verkeersexamen. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties