Feestelijke opening voor vernieuwd Plukbos Voorhout

Feestelijke opening voor vernieuwd Plukbos Voorhout Foto: InTeylingen

Verschillende partijen hebben de laatste tijd gewerkt aan Het Plukbos aan de Componistenlaan in Voorhout. Op 25 juli is om 14:00 uur de opening van de vernieuwde tuin.

Er is een bloemenweide aangelegd, er staat nieuw insectenhotel en tijdens de boomfeestdag hebben leerlingen van de Antoniusschool samen met de gemeente extra fruitbomen aangeplant. Het Plukbos is voor iedereen toegankelijk om van de natuur te genieten. 

Feestelijke opening

25 juli wordt het nieuwe informatiebord onthult en zijn er tussen 14:00 en 15:30 verschillende activiteiten in het Plukbos. Kinderen kunnen met een loep op zoek naar beestjes, er ligt een kaart voor een doe-het-zelf insectenhotel, er is een loterij en bezoekers krijgen zakjes bloemenzaad mee naar huis.

Plukken in september

Vanaf september kan er geplukt worden aan de Componistenlaan. Dan zijn de appels, hand- en stoofperen, pruimen, gele kornoelje en de walnoten klaar om gegeten te worden.
Het Plukbos vind je in de bocht op de Componistenlaan ter hoogte van nummer 220.

Wist je dat Voorhout nog een Plukbos heeft? De locatie bij Park Wilgenhorst bestaat uit 15 fruitbomen met appels, peren, kersen en pruimen.


Reacties