Fietsen of lopen in de schoolbrengweek

Fietsen of lopen in de schoolbrengweek Foto: InTeylingen

Een week lang lopend of fietsend naar school, dat is het idee achter de eerste SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Leuk, gezond, goed voor het milieu en je wordt er ook nog eens verkeersvaardiger door! 

Gemeente Teylingen vraagt ouders mee te doen

In de week van 16 tot en met 20 september vragen zij alle ouders en leerlingen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Lopen en fietsen is immers:

  • Leuk Lopend of op de fiets ben je bewuster bezig met de omgeving en zie je meer dan wanneer je op de achterbank zit.
  • Gezond Kinderen krijgen meer lichaamsbeweging. Dat is niet alleen gezond voor het lichaam, maar door de inspanning kan het zich in de les ook beter concentreren.
  • Goed voor het milieu Geen CO2 uitstoot.
  • Veilig Kinderen doen ervaring op. Zo leren ze in de praktijk om veilig aan het verkeer deel te nemen. En door mee te doen zijn er minder auto's in de schoolomgeving wat ook goed is voor de verkeersveiligheid.

Basisscholen die meedoen

  • Sassenheim De kinderburg en De Rank
  • Voorhout Antoniusschool en De Regenboog

Als ouder kun je de 'belofte' doen

klik hier om aan te geven dat je samen met je kind één of meerdere dagen lopend of op de fiets naar school gaat.

De Schoolbrengweek is onderdeel van de Themaweek 'Maak een Punt van Nul' in Zuid-Holland en draagt bij aan de European Mobility Week. Het event is een initiatief van het ROV-ZH in samenwerking met de regio's, Fietsersbond Veilig Verkeer Nederland en de Verkeersveiligheidsambassadeurs.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties