Fietsmaatjes Teylingen heeft twee splinternieuwe duofietsen in ontvangst genomen

Fietsmaatjes Teylingen heeft twee splinternieuwe duofietsen in ontvangst genomen Foto: InTeylingen

Het waren afgelopen maand twee mooie momenten voor Stichting Fietsmaatjes Teylingen toen de zgn. ‘Kales’-fiets en de ‘duofiets voor jonge mensen met dementie’ officieel in gebruik werden genomen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Een nieuwe fiets voelt een beetje als vroeger; wanneer je als kind een fiets kreeg van je ouders voor je verjaardag. De wereld ging voor je open. Zo blij als een kind voelde Fietsmaatjes Teylingen zich nu.

Met deze 2 nieuwe fietsen erbij heeft Fietsmaatjes Teylingen inmiddels 10 fietsen in gebruik. De fiets voor jonge mensen met dementie wordt in Sassenheim gestald en werd mogelijk gemaakt door donaties vanuit het Jacoba van Beierenfonds Teylingen, Fonds1818, Tandartspraktijk CTI Warmond, Stichting Kringloop Herenstraat 63, Ingenieursbureau van de Nagel en door donateurs die via de crowdfunding campagne een gift gaven.

Jonge mensen met dementie

Bij 12.000 mensen in Nederland ontstaat dementie voor het 65e levensjaar. Deze groep mensen wordt aangeduid als jonge mensen met dementie’?. Zowel het optreden van het ziektebeeld op relatief jonge leeftijd als het feit, dat de oorzaak van de dementie vaak anders is dan bij ouderen, veroorzaken een heel eigen problematiek en manier van aanpak (landelijk zorgprogramma jong dementerenden). Het aanbod voor beweging- en welzijnsactiviteiten is echter nog beperkt. Door de samenwerking van Fietsmaatjes Teylingen met Marente Bernardus maatjes is gezocht naar de combinatie van bewegen, beleven en sociaal contact, waarbij zowel vrijwilligers als mantelzorgers worden ingezet, is uniek in NL.

Kales-fiets

De fiets in Voorhout werd geschonken door de heer Kales. Deze fiets gaat nu verder door het leven als de ‘Kales’-fiets. De fiets werd officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van dhr. Kales, het bestuur, de coördinatoren, een aantal vrijwilligers en een gast. Door de komst van de derde fiets voor Voorhout werd het nodig dat de fietsenstalling in de parkeergarage van de Plus supermarkt vergroot werd.

 

 


Reacties