Fietspad Oosthoutlaan krijgt opknapbeurt vanaf 4 mei

Fietspad Oosthoutlaan krijgt opknapbeurt vanaf 4 mei Foto: InTeylingen

De fietspaden aan de Oosthoutlaan in Voorhout zijn aan vervanging toe. Van maandag 4 mei gaan de huidige grijze tegels vervangen door rode betonplaten. Deze werkzaamheden hebben effect op het doorgaand verkeer.

Om de hinder voor het fietsverkeer te beperken wordt de vernieuwing van het fietspad in fases uitgevoerd. Eerst wordt de oostzijde van de Oosthoutlaan gedaan. De fietsers worden dan over de westzijde heen geleid. Dit betekent dat het fietspad tijdelijk tweerichtingsverkeer wordt. 

Het fietspad wordt veel gebruikt door scholieren en woon-werkverkeer, om er voor te zorgen dat iedereen veilig kan oversteken worden er verkeersregelaars ingezet ter hoogte van de oversteek nabij buurtcentrum Oosthoutplein. Zo kunnen fietsers en voetgangers veilig oversteken.

Hinder voor automobilisten

De automobilist ondervindt hinder als de betonplaten worden gelost. Dit gebeurt vanaf het wegdek. De intentie is om dit zoveel mogelijk buiten de spits en schooltijden om te doen.

Vragen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Easy Path en duren naar verwachting tot 12 juni. Voor vragen kun je contact opnemen met Paul Zierikzee van Gemeente Teylingen - Team Beheer via e-mail: P.Zierikzee@hltsamen.nl.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties