Fietsproject van De Speelbrug van start

Fietsproject van De Speelbrug van start Foto: De Speelbrug

De BSO van De Speelbrug start dit voorjaar weer met het fietsproject om oudere schoolgaande kinderen voor te bereiden op de fietstocht naar de middelbare school na de vakantie.

Tijdens het fietsproject stappen de medewerkers met de kinderen op de fiets. Het doel is om het bewustzijn in het verkeer te vergroten en de zelfstandigheid te bevorderen.

'Vanaf de BSO stromen de kinderen door naar de Middelbare School. Een nieuwe fase in hun leven met een belangrijk onderdeel, het fietsen naar een ander dorp. Dat het fietsen naar de Middelbare School vaak als spannend wordt ervaren door ouders begrijpen wij maar al te goed.' - Jaap van Dorp, locatiemanager

De groepen oefenen de route van school naar de BSO en onderweg worden de verschillende verkeerssituaties met elkaar besproken. Ook volgt er een behendigheidsproef en De Speelbrug organiseert een fietskeuring.

Het is motiverend als je ziet dat de deelnemers na het fietsproject vol zelfvertrouwen van school naar de buitenschoolse opvang fietsen en de kennis kunnen gebruiken in de overstap naar de middelbare school.’ – Jaap van Dorp

Kindercentrum de Speelbrug organiseert dit fietsproject voor de Watervilla en ook naar de sport BSO bij Foreholte en de hockeyvereniging wordt gefietst in het voorjaar.


Reacties