Finalisten van ‘Het Beste Idee’ bekend

Finalisten van ‘Het Beste Idee’ bekend Foto: de acht kandidaten die zich aangemeld hadden. Van links naar rechts voorste rij: Bas Leeflang (VSC); Caroline Doesburg (Columbiaan); Ronald Vonk en Peter Bergman (Ter Leede); Mandy van der Lans (kv TOP); Denise Esser (UGSV) en Jos Buuron (De Vaste Voet).

De drie verenigingen die de finale hebben bereikt van het beste idee om sport en bewegen te verbinden aan sociale thema’s zijn donderdagavond 10 januari bekend gemaakt.

Het gaat om de Universele Gevechtskunst Sportvereniging (UGSV), De Columbiaan en VV Ter Leede. Deze drie verenigingen gaan zich voorbereiden op de finale tijdens de uitreiking van de Sportprijzen Teylingen op 8 maart.


Beoordeling pitches

Maatschappelijk betrokken organisaties beoordeelden de projecten op hun sociaalmaatschappelijke waarde en verbindend vermogen. Een vakjury selecteerde vervolgens de drie verenigingen die met hun idee door mogen naar de finale. De vereniging die 8 maart wint, krijgt € 5.000,- om haar idee te gaan uitvoeren. De nummers twee en drie winnen respectievelijk € 2.500,- en € 1.000,-.


Uitvloeisel gemeentelijke sport- en beweegnota

De gemeente Teylingen heeft in haar nieuwe sport- en beweegnota aandacht voor de verbinding met het sociale domein. Daarom heeft de gemeente sportclubs gevraagd met ideeën te komen om sport en bewegen te verbinden aan sociale thema’s en daarbij samenwerking te zoeken met andere organisaties. De sportverenigingen konden zich tot 1 oktober aanmelden. Acht verenigingen hebben dit gedaan en presenteerden gisteren in het Bestuurscentrum in Voorhout.


Reacties