Flierefluiters winnen Sneeker Dweildag

Wie kent ze niet! De Flierefluiters. Het dweilorkest uit Sassenheim heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. Dit jaar wonnen ze onder andere in Katwijk en Hulst. Zaterdag 6 oktober wonnen de heren de eerste prijs tijdens de Sneeker Dweildag

De deelnemers

Maar liefst 30 dweilorkesten namen deel aan de het dweilorkestenkampioenschap in Sneek. Het jaarlijkse evenement trekt een groot aantal dweilorkesten uit het hele land en de zomerse weersomstandigheden zorgden voor de toestroom van veel publiek. De ideale omstandigheden voor de Flierefluiters om een muzikale en feestelijke set aan het publiek te laten horen en zien.

Nieuw repertoire

Het 16 koppige Dweilorkest brachten een vernieuwend repertoire met nummers van Adele, ABBA, Het Goede Doel en Taio Cruz. De juryleden, die de 3 optredens beoordeelden, konden de stijl en interactiviteit van de Flierefluiters waarderen. Bij de prijsuitreiking aan het einde van de middag kwamen de Flierefluiters als winnaar van de Sneeker Dweildag uit de bus. Van de drie dweilorkestenfestivals waar de Flierefluiters dit jaar aan deelnamen, werd bij alle drie de hoogste trede beklommen. Een prachtig resultaat!

Jubileumjaar 2019

De Flierefluiters gaan zich nu richten op de opnames die ze eind oktober op de agenda hebben staan. Vervolgens worden de voorbereidingen getroffen voor het jubileumjaar in 2019, wanneer de Flierefluiters 15 jaar bestaan. In 2019 wordt ook het eigen festival Blazen aan de Haven in Sassenheim weer georganiseerd, na een succesvolle editie in 2017.


Reacties