Foreholte: gewonnen ondanks confronterend spelniveau

Foreholte: gewonnen ondanks confronterend spelniveau Foto: Jeannette Kloet

Scoren in de eerste aanval is meestal een voorbode van een mooie wedstrijd. Maar de voetbalwedstrijd Foreholte tegen Alphen was niet om aan te zien. Gelukkig hadden de Voorhouters keeper Matthijs Guijt, anders had het weleens heel anders af kunnen lopen…

Wedstrijdverslag geschreven door Foreholte

Een onvervalste degradatiekraker voltrok zich voor de ogen van de min of meer verbaasde toeschouwers op een ijskoud Elsgeest. Uiteindelijk vergoedde het resultaat heel veel voor de Voorhoutse supporters, maar het spelniveau gedurende de negentig minuten was wel heel confronterend geweest.
Maar natuurlijk was het direct na afloop groot feest in de Voorhoutse kleedkamer. Alle bedenkingen waren volstrekt onbelangrijk in het licht van de drie veroverde dure wedstrijdpunten.

Keeper hield Voorhout in de wedstrijd

Alphen was onmiddellijk gevaarlijk vanaf de aftrap en het was zoals zo vaak keeper Matthijs Guijt die de Voorhoutse ploeg in de wedstrijd hield. Eerst was het spits Mounier el Bouny die op de Voorhoutse keeper stuitte en even later miste aanvoerder Dennis Boer oog in oog met Guijt.

De Voorhouters sloegen in hun eerste goede aanval direct toe. De opgekomen Joost van Dam gaf een prima voorzet, die door spits Jelle Geerlings onberispelijk werd binnengekopt (1 – 0).
Even later stuitte topscoorder Yassine Barraki wederom op doelman Guijt.

Voortdurend balverlies voor Foreholte

De Voorhouters hadden de voorsprong kunnen vergroten maar de voorzet van Sten Admiraal viel tussen Alphenkeeper Rick de Vries en Tom Bleijswijk, waardoor De Vries nog net kon ingrijpen. Na twintig minuten viel het Voorhoutse spel naar een wel heel bedenkelijk niveau terug. Door onzorgvuldige passing en onzekerheid ontstond voortdurend balverlies. De ploeg begon angstig achteruit te lopen en Alphen rook z’n kans.

Mounier el Bouny schoot rakelings naast en na een scrimmage verdween de bal op miraculeuze wijze naast het Voorhoutse doel. Nadat Barraki opnieuw in confrontatie met Guijt naast en over had geschoten greep trainer IJzendoorn nog voor rust in. De, na later zou blijken, matchwinnaar Geerlings moest plaatsmaken voor Casper Brabander. Vlak voor het rustsignaal had Bleijswijk met het hoofd moeten scoren en stuitte Christian Guijt na een overstap van Bas Jongbloed op de benen van keeper Rick de Vries.

Een potje onrustigvoetbal

Het feit dat de Voorhouters niet in staat waren geweest om de voorsprong te vergroten bleef in de tweede helft voor heel veel onrust zorgen in hun spel, maar nadat middenvelder Jan de Lange, natuurlijk opnieuw via de vingertoppen van Guijt, de lat had geraakt gaf de Voorhoutse ploeg geen kans meer weg. Wel was het de gehele tweede helft ‘vrouwen en kinderen eerst’ binnen de lijnen en daarbuiten werden de billen samengeknepen.

Spanning om de mogelijke gelijkmaker

Het voetbal was niet om aan te zien, maar de spanning hield eenieder bij de les. Toni Arroyo kwam voor Bas Jongbloed en Bas Rotteveel voor Christian Guijt. Casper Brabander zag een vliegend schot naast het doel verdwijnen en Joost van Dam kopte in kansrijke positie onzorgvuldig over.

En zo bleef de spanning in de lucht hangen en de mogelijkheid voor een dramatisch gelijkspel. Tot opluchting van alle Voorhouters floot scheidsrechter El Hayouti na vierennegentig minuten de wedstrijd de geschiedenis in.

Foreholte – Alphen    1 – 0 (Rust: 1 – 0)


Reacties