Foreholte pakt twee keer winst in Den Haag

Foreholte pakt twee keer winst in Den Haag Foto: HetHaagsAmaateurvoetbal

Aan het eind bleek het aan de Jan van Beersstraat in Den Haag ‘een Voorhouts dagje’. In de vroege zondagmiddag behaalden de reserves van Foreholte een 1 – 2 overwinning op de gastheren uit Laakkwartier en tegen 4 uur in de middag ging de Voorhoutse hoofdmacht met hun tweede overwinning in deze competitie van het veld.

Wedstrijdverslag geschreven door Foreholte

Hoewel de mannen uit Laakkwartier aan een goede reeks bezig waren, was het juist Foreholte dat het initiatief nam. Na 10 minuten stond Toni Arroyo oog in oog met keeper Veugelers, waarbij de laatste als winnaar uit de strijd kwam. Even later kreeg Sten Admiraal een wellicht nog mooiere kans. Ook zijn inzet werd door het uitgestoken been van Alessandro Veugelers gepareerd. En ja, dan is de aloude voetbalwet aan de orde: als je niet wilt, dan doen wij het wel. De eerste de beste Haagse aanval was raak. Rechtsachter Vedat Kepikiran trok de bal naar spits Verschoor. Terwijl mandekker Tjeerd van der Zwaan uit alle macht een doelpoging probeerde te voorkomen legde Verschoor de bal af naar de opstomende middenvelder Galid Belmakran die eenvoudig de bal langs doelman Guijt schoof (1 – 0).

Op de foto bovenaan: Spits Wouter Nolles onder druk terwijl Casper Brabander nog even afwacht.

Bas Jongbloed maakt gelijk

De Voorhouters hadden enige tijd nodig om van deze tegenslag te bekomen. Kansen deden zich aan beide kanten nauwelijks voor. Betrekkelijk onverwacht kwam Foreholte op gelijke hoogte. In de 37e minuut kwam de voorzet van Sten Admiraal. Middenvelder Bas Jongbloed was naar de eerste paal gesneld en kopte de bal fraai over Veugelers in het doel (1 – 1). Vanaf de aftrap leek Laakkwartier opnieuw op voorsprong te komen, maar tot opluchting van de talrijke Voorhoutse supporters schoof Michael Verschoor de bal aan de rechterkant van de rechterpaal. Even later was het Nabil Laari die een afvallende bal vanuit het Voorhouts strafschopgebied keihard boven Guijt op de Voorhoutse lat kegelde.

Sten Admiraal zet Foreholte op voorsprong

 Nog voor rust moest Toni Arroyo worden vervangen door Jelle Geerlings. In de rust volgde Patrick Roukema dat voorbeeld voor de geblesseerde Tjeerd van der Zwaan. Opnieuw begonnen de Voorhouters voortvarend aan de tweede helft. De Voorhouters toonden zich als een voetballende eenheid, waarbinnen zich met name Sten Admiraal zich ging manifesteren. Overgestoken naar de rechterkant kreeg hij de bal doorgestoken en zijn schot met de linkervoet was te machtig voor de Laakkwartier-goalie (1 – 2).

Foreholte pakt de wedstrijd

In plaats van uit te gaan van eigen voetbalcapaciteiten verloren de mannen van Laakkwartier zich veel te veel aan de emoties van de achterstand, dan wel het eventuele onrecht wat hen werd aangedaan. Ondertussen voetbalde Foreholte rustig door en loerden op de vergroting van de voorsprong. Het was vervolgens Jelle Geerlings die doorbrak over de linkerflank. Terwijl hij de bal over de Laakkwartier-doelman plaatste en op de lat werd hij in dezelfde actie naar de grond gehaald door de keeper. Scheidsrechter Gossen floot voor strafschop, maar moest eerst minutenlang wat Haagse branden blussen. Aanvoerder Tom Bleijswijk liet zich niet afleiden en schoot vanaf elf meter koel raak (1 – 3). In de slotfase krulde opnieuw Sten Admiraal een vrije trap om de muur heen. De hardheid van het schot noopte Veugelers tot loslaten en de toegesnelde Geerlings plaatste de bal in het lege doel (1 – 4).

Na tweeënnegentig minuten werden de handen geschud na afloop van een overigens sportieve wedstrijd en vertrokken de Voorhouters opgetogen terug naar hun dorpje.

Laakkwartier – Foreholte     1 – 4 (Rust: 1 – 1)


Reacties