Foreholte speelt gelijk tegen Altior

Foreholte speelt gelijk tegen Altior

In verreweg het grootste deel van de wedstrijd was Foreholte de meer dan bovenliggende partij en was het elftal van Altior geen schim van de vechtmachine dat de ploeg van trainer Frank Bloemheuvel op Voorhout naar een 1 – 4 nederlaag had gespeeld.

Hadden de Voorhouters recht op de overwinning? Jazeker! Hadden ze dat misschien reeds eerder moeten realiseren? Zeker en vast!

Eerste helft

Vanaf het begin van de wedstrijd was voorzichtigheid troef. Behoedzaam zochten beide ploegen de aanval. De strijd speelde zich over het algemeen af tussen beide strafschopgebieden. Foreholte creëerde in de eerste helft wat kleine mogelijkheden door met name de opvallend actieve en handige Marouane el Idrissi. Hij was het ook die in de 34e minuut de doorlopende Lucas Wiering vrij voor doelman Sassen zette, maar de inzet van Wiering kon door de Altior-doelman nog net gekeerd worden. In de ‘dying seconds’ voor rust kreeg Altior de enige kans van de wedstrijd. Spits Marco Pellegrom schoot vanaf zo’n 18 meter de bal diagonaal voorlangs.

Tweede helft

In het tweede bedrijf was het tot aan het laatste kwartier alles Foreholte dat de klok sloeg. Altior kwam nauwelijks van eigen helft en de Voorhouters zochten met overleg en geduld naar de mogelijkheid om de voorsprong te nemen. Duidelijk werd dat het bij de Voorhouters ontbrak aan werkelijk scorend vermogen. Trainer Bloemheuvel dacht daarin te kunnen voorzien door Sten Admiraal en Christiaan Guijt in de wedstrijd te wisselen, maar gek genoeg werd de Voorhoutse ploeg niet echt beter. Altior kwam weer wat meer in de wedstrijd en de Voorhoutse verdediging en keeper Guijt moesten alert zijn bij de aanvallen van de oranjehemden.

De beslissende vrije trap

Vlak voor tijd kreeg Foreholte nog een vrije schop op 22 meter recht voor het doel van Altior. De Altiormuur werd op juiste afstand gezet. De vrije schop werd genomen maar Daan Vonk liep te snel in en scheidsrechter Wagner floot direct. De vrije trap was echter wel genomen en de bal verdween in het doel. Dit vond echter geen genade in de ogen van de scheidsrechter: hij gaf een gele kaart aan Vonk en liet de vrije schop overnemen. Dit leverde verder niets meer op.

Heel Foreholte voelde zich benadeeld maar Altior was, begrijpelijk, blij met een punt


Reacties