Forwodians traint dankzij lokale samenwerkingen

Forwodians traint dankzij lokale samenwerkingen Foto: Forwodians

Hoewel veel sportverenigingen weer groen licht hebben om te sporten, heeft het voor een club wat voeten in aarde om trainingen volgens de richtlijnen mogelijk te maken. Dankzij samenwerkingen tussen verschillende verenigingen in Voorhout en een donatie van Fonds1818, kon basketbalvereniging Forwodians een goede buitentraining opzetten. Dit bevalt zo goed, dat ze de hele zomer activiteiten organiseren voor leden en niet leden. ‘Corona biedt ook kansen!’ aldus bestuurslid Annet van der Putten.

Zodra bekend werd dat trainingen binnenkort weer konden plaatsvinden, kwam heel Forwodians in beweging. Het bestuur werkte verschillende ideeën uit en leden onderzochten in de regio naar beschikte buitenruimte om te trainen. Het liefst opties die voor langere termijn uitkomst zouden bieden voor Forwodians.

De vereniging had het gevoel dat ze vooral op zichzelf aangewezen waren om mogelijkheden te creëren. Verschillende ideeën werden afgewezen door de gemeente.

‘Geef de verenigingen de ruimte en mogelijkheden om te floreren. Laten wij met elkaar de kansen benutten. Hierdoor leveren de verenigingen een grote bijdrage voor een vitaal en gezond Teylingen waar de inwoners gezond en gelukkig zijn.’ – Annet van der Putten, Forwodians bestuurslid

Samenwerking biedt oplossing

De club kwam uit bij het schoolplein van Teylingen College KTS: twee basketbalvelden naast elkaar op een afgesloten terrein. De middelbare school stond open voor de samenwerking en ook zwemvereniging De Columbiaan gaf toestemming om hun clubhuis te gebruiken voor het opslaan van materialen.

Forwodians deed een aanvraag bij Fonds1818 voor professionele, verstelbare outdoor baskets, die al snel werd toegezegd.

‘Hiermee kunnen alle teams, van jong tot oud, op een volwaardige manier de trainingen weer oppakken. Forwodians is dankbaar en trots dat ondanks het coronavirus nieuwe mogelijkheden zijn gecreëerd.’ – Annet van der Putten

De buitentrainingen bevallen zo goed, dat de club heeft besloten de hele zomer sportieve activiteiten te organiseren; voor leden en niet-leden.

 


Reacties