Geen aanpassingen aan de spoorwegovergang in Voorhout

Geen aanpassingen aan de spoorwegovergang in Voorhout Foto: InTeylingen

Na het ongeluk op de spoorwegovergang in november afgelopen jaar, zette de D66 opnieuw vraagtekens bij de veiligheid van dit stukje Voorhout. De burgemeester en de wethouders hebben nu laten weten dat het volgens richtlijnen veilig genoeg is en er geen nieuw ontwerp komt voor de overgang.

Raadslid Bart van der Ploeg van de D66 diende de raadsvragen in omdat inwoners het een onoverzichtelijke verkeerssituatie vinden: de overweg zelf, maar ook de voorrangssituatie van omliggende wegen zorgt voor onduidelijke situaties en verkeersophopingen.
Hij is benieuwd hoe het college van burgemeester & wethouders daarover denkt. Zeker na het ongeluk (zonder gewonden) afgelopen november en een fataal ongeluk in 2015.

Geen grote wijzigingen

Het antwoord van het college kwam gister: de verkeerssituatie voldoet aan de richtlijnen. Ongevallen op een dergelijke overgang kunnen nooit voor 100% afgevangen worden; er blijft altijd een verantwoordelijkheid bij de weggebruikers liggen.

Na het ongeluk in 2015 is er een extra attentiebord geplaatst en de verwachtingen zijn dat de hoeveelheid verkeer zal afnemen als de Noordelijke Randweg klaar is. Het college is bereid om met ProRail te kijken naar veiligheidsverbeteringen, maar ze staan niet open voor een ander ontwerp voor de overgang of een tunnel om het verkeer onder het spoor door te leiden.

 

Geef uw mening

Vind jij dat er iets moet veranderen aan de spoorwegovergang bij de Herenstraat?

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties