Gemeente geeft geen extra geld aan opvang van zieke wilde dieren

Gemeente geeft geen extra geld aan opvang van zieke wilde dieren Foto: Pixabay

Het college B&W heeft besloten geen gehoor te geven aan het verzoek tot financiële ondersteuning van Dierenambulance & Vogelasiel – Regio Leiden. De extra bijdrage zou ten goede komen aan de opvang van zieke, in het wild levende dieren. 

Naast het vervoeren van zwervende huisdieren (in nood) met de dierenambulance, zorgt de organisatie ook voor de opvang en verzorging van zieke en verongelukte in het wild leven de dieren. In verband met dit laatste hebben ze bij meerdere gemeentes, waaronder Teylingen, een bijdrage aangevraagd.

Wettelijke taken worden vergoed

Het college heeft besloten geen gehoor te geven aan dit verzoek omdat ze met een beperkt budget zitten. Teylingen heeft budget voor het uitvoeren van de wettelijke taak en niets extra’s.

Onder de wettelijke taak valt (de financiering van) vangen, vervoeren en verzorgen van zwervende huisdieren in/uit Teylingen. De opvang wordt gedaan door Dierenasiel Stevenshage. Dierenambulance & Vogelasiel – Regio Leiden is verantwoordelijk voor het vangen en vervoer, deze taken worden ook vergoed door de gemeente. Het college B&W heeft nee gezegd tegen extra financiering.


Reacties