Gemeente kapt mogelijk monumentale kastanjebomen

Gemeente kapt mogelijk monumentale kastanjebomen Foto: Arno de Fuijk

Uit onderzoeksresultaten van deskundigen blijkt dat de kastanjebomen aan de Wilhelmina- en prins Hendriklaan in Sassenheim gekapt moeten worden omdat ze ziek zijn. Bewoners en de fracties van CDA, PvdA, GroenLinks en Christen Unie zijn het hier niet mee eens.


- Lees verder onder deze advertentie -

De bomen zijn zeer bepalend voor de wijk en het zal zeker tientallen jaren duren voordat vervangende bomen een vergelijkbaar beeld creëren.

Geen second opinion

Omwonenden van de Kastanjebomen hebben al eerder om een second opinion gevraagd over de staat van de gezondheid van de bomen en mogelijke maatregelen voor herstel in geval van ziekte. De coalitiefracties gaan niet in op deze vraag. Bepalend voor de stellingname van VVD, Trilokaal en D66 is het professionele oordeel van de boomdeskundigen.

Gesprek met Wethouder

Wel is toegezegd dat Wethouder Ten Boden in gesprek gaat met de betrokkenen. Ter voorbereiding van deze gesprekken vraagt de oppositie alle beschikbare onderzoeksrapporten van de boomdeskundigen op. 

Kastanjebomen Rusthofflaan

De oppositiepartijen hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd om opheldering over de staat, de gezondheid, mogelijke ziekten van deze kastanjebomen en de daartegen te nemen maatregelen van de oude, monumentale kastanjebomen in de Rusthofflaan in Sassenheim. Ook deze oude bomen zijn bepalend voor de uitstraling, de sfeer en het karakter van deze laan.


Reacties