Gemeente roept op: ga niet massaal bollenvelden kijken

Gemeente roept op: ga niet massaal bollenvelden kijken Foto: InTeylingen

Veel stranden en een aantal natuurgebieden in Nederland zijn al afgesloten omdat er te veel mensen op afkwamen. De gemeente roept op om ook niet met zijn alle naar de bloeiende bollenvelden te komen kijken.

Als de velden in bloei staan, loopt de Bollenstreek elk jaar vol met toeristen. Buitenlandse toeristen zullen er door de coronacrisis weinig zijn, maar ook dagjesmensen uit Nederland wordt afgeraden naar de streek te komen. Dit om drukte rondom de velden te voorkomen. 

Boetes of wegen afsluiten

Handhavers houden ook deze plekken goed in de gaten en mogen boetes uitdelen als men zich niet aan de aangescherpte maatregelen houdt.  

Als het daarbij te druk wordt op straat, dan gaan we wegen afsluiten. Dit doen we liever niet, maar als het nodig is gebeurt het wel.’ – gemeente Teylingen

Rondje door de velden

De bewoners van Teylingen vallen niet onder toeristen: de bollenvelden zijn onze achtertuin. Ga je voor een frisse neus naar buiten en loopt je route door de bloemenvelden? Vermijd drukkere plekken, ga niet de velden in om foto's te maken en houdt je aan de 1,5 meter afstand. 
Rij meteen even langs de lokale kwekers voor voorjaarsbloemen en steun hen met je aankoop in deze moeilijke tijd. 

Bekijk de velden online

Wil je graag de bollenvelden van dichtbij zien? Je kunt ze dit jaar ook vanuit huis bekijken via Enjoy the flowerfields.

 


Reacties