Gemeente Teylingen inventariseert knelpunten en kansen bij heropening horeca op 1 juni

Gemeente Teylingen inventariseert knelpunten en kansen bij heropening horeca op 1 juni Foto: Gemeente Teylingen

Om snel tot een duidelijk horeca plan te komen voor Teylingen, is de gemeente Teylingen benieuwd naar de zienswijze over de horecaondernemers bij heropening van de horeca en terrassen in Sassenheim, Voorhout en Warmond op 1 juni. 

De afgelopen weken heeft de lokale horeca gehoor gegeven aan de maatregels van het kabinet om hun zaak te sluiten ter bestrijding van het coronavirus en de druk op de ziekenhuizen. Op 1 juni worden de maatregels voor de horeca mogelijk versoepeld. Op 19 mei neemt het kabinet hierover een besluit. 

Tijdelijke aanpassing APV

Voor de uitvoering van de richtlijnen verwijst het kabinet naar de APV van de gemeente. Dit betekent dat er gedurende de tijd van de maatregelen mogelijk tijdelijke aanpassingen moeten worden doorgevoerd. Om tot een goed beeld te komen waar de knelpunten en kansen liggen voor Teylingen vraagt de gemeente de horeca ondernemers mee te denken om na het besluit van het kabinet snel te komen tot een eenduidige en duidelijke aanpak in Teylingen. 

De gemeente wil op zeer korte termijn van weten hoe de horeca ondernemer de eigen bedrijfsvoering ziet.

  1. Welke oplossingen heeft u voor ogen als uw bedrijf per 1 juni met de bestaande richtlijnen weer open mag?
  2. Welke praktische dilemma’s ziet u ontstaan?
  3. Heeft u knelpunten door de richtlijnen binnen of buiten uw bedrijf?

Antwoorden op deze vragen en andere vragen, opmerkingen en suggesties die horeca ondernemers hebben kunnen zij mailen naar horeca@hltsamen.nl Ook als de ondernemer al een idee heeft over de inrichting van het terras.

Op woensdag 20 mei staat een overleg gepland waarin de gemeente de vervolgstappen tot een goede aanpak bespreekt. Alle input die zij voor woensdag 20 mei 12 uur ontvangt wordt meegenomen in het plan van aanpak.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties