Gemeente Teylingen realiseert haven bij station Sassenheim

  • Foto: Artist impression PLAN34
  • Foto: InTeylingen
  • Foto: Michael de Groot
  • Foto: MIchael de Groot
  • Foto: Michael de Groot
  • Foto: Michael de Groot

Met medefinanciering van Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Teylingen in 2020 een passantenhaven realiseren bij Station Sassenheim. 

Om de voortgang te bekijken: klik op pijltjes naar links en rechts in de foto

Na realisatie is het recreatief transferium bij station Sassenheim compleet. Het wandelnetwerk en fietsknooppuntennetwerk lopen al langs deze P+R-locatie. Wethouder Marlies Volten is enthousiast over de passantenhaven.

Hiermee wordt ook over het water direct vervoer naar de Kaag en Leiden mogelijk - Wethouder Marlies Volten

Kiss & Sail

De aanlegplaats wordt achter het parkeerdek gemaakt, in de Zandsloot. Vanaf hier varen lage boten zo naar de Kagerplassen. In de haven komen 14 ligplaatsen. De boten mogen maximaal enkele uren aanleggen (Kiss & Sail).

Volgende zomer klaar

In september starten de werkzaamheden. Naar verwachting is de haven in de zomer van 2020 klaar voor gebruik. Tijdens de werkzaamheden draagt de aannemer zorg voor de verkeersveiligheid en beperken van eventuele overlast.

Aantrekkelijke verblijfsplekken

De passantenhaven wordt gerealiseerd vanuit het programma Leidse Ommelanden. In dit programma werken provincie Zuid-Holland en regiogemeenten samen aan duurzame stad-en landverbindingen en aantrekkelijke recreatieve routes. Voor Teylingen vallen onder dit programma o.a. ook de wandel- en fietspaden in de Boterhuispolder, het Rondje Kaag, het wandelpad Roodemolenpolder, de Herontwikkeling Kagerzoom en de Ruïne van Teylingen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties