Geslaagde 4de Sassenheim City Swim

Geslaagde 4de Sassenheim City Swim Foto: Hedda van Ooijen

Ruim 160 zwemmers doken afgelopen zaterdag de sloten in voor de Sassenheim City Swim. De organisatie kijkt terug op een geweldig evenement en wil alle vrijwilligers op de kant en op het water bedanken voor hun bijdrage aan deze geweldige zwemtocht.

700 meter

70 zwemmers gingen voor de 700 meter. Zij startten om 11:00 uur vanaf het Oude Zwembad en zwommen langs de Brandweer richting het Voorhavenkwartier. 

3.000 meter

De 3.000 meter was met 92 aanmeldingen het meest populair. Deze route dook om 12:00 uur het water in bij het Voorhavenkwartier, zwom richting de snelweg en boog vlak voor Hellegatspolder naar het Oude Zwembad om te finishen bij Hemels. Rond 13:30 waren de laatste zwemmers weer op het droge.

Ook langs de route was het gezellig druk. Op alle viaducten op de route stonden toeschouwers om de zwemmers aan te moedigen.

Troep uit het water gehaald

Van tevoren gingen vrijwilligers in wetsuits het water in om de route te ontdoen van obstakels onder water. Ze haalden onder andere een autoband, metalen frames, plastic afval als flessen en bakjes en een bouwvakkershelm uit het water


Reacties