Geslaagde kick-off ondernemers Voorhout

Geslaagde kick-off ondernemers Voorhout

De Voorhoutse ondernemers kwamen samen om te bespreken hoe ze gezamenlijk op kunnen gaan in het versterken van het winkelgebied.

Dit is een bericht van Citymanagement

Op dinsdagavond 13 maart gaven zo’n 40 lokale winkeliers en horecaondernemers uit Voorhout gehoor aan de uitnodiging van citymanager John van de Tol, om samen na te denken over de toekomst van de winkelgebieden Herenstraat, Jacoba van Beierenhof en het Oosthoutplein in hun kern Voorhout. Voor deze speciale gelegenheid kwamen de ondernemers bijeen bij het sfeervolle restaurant Stef’s & Jeff’s aan de Herenstraat. In aanwezigheid van wethouders Kees van Velzen en Bas Brekelmans hebben John van der Tol en Frans Heemskerk (voorzitter Stichting Citymanagement Teylingen) de aanwezige Voorhoutse ondernemers de spiegel voor gehouden dat de ondernemers alleen door samenwerken kunnen werken aan een goede toekomst van de winkelgebieden.

Knelpunten volgens de ondernemers

Op de vraag welke onderwerpen deze avond besproken konden worden kwamen antwoorden als: parkeerbeleid en handhaving hierop, bestrijden van de leegstand, infrastructuur en de krachten bundelen om samen sterker te staan. Dit laatste onderwerp werd als hoofdonderwerp gekozen om in kleinere groepen met elkaar van gedachten te wisselen.

Nieuwe invulling van de vereniging

Nu het tijdelijke bestuur van de Teylingen Ondernemers Vereniging gaat onderzoeken wat een nieuwe invulling kan worden voor deze vereniging is het belangrijk dat de lokale Voorhoutse winkeliers aan gaan geven hoe zij de toekomst van hun winkelgebieden zien en op welke wijze zij zich willen verenigen.

Eerste stappen in samenwerking gezet

Het is deze avond duidelijk geworden dat het belangrijk is dat de Voorhoutse winkeliers met elkaar moeten gaan samenwerken. De eerste stappen zijn met deze samenkomst gezet. Vanuit de aanwezigen zal het initiatief worden genomen om samen de eerste stappen te zetten om de samenwerking te versterken. Een ding is heel duidelijk geworden tijdens de bijeenkomst; de ondernemers hebben elkaar keihard nodig. Initiatiefnemer John van der Tol en medeorganisator Frans Heemskerk kijken terug op een mooie eerste stap vooruit maar blijven benadrukken dat de winkeliers aan zet zijn.

Het Citymanagement is slechts een verbindmiddel in dit proces.' - John van der Tol 

 


Reacties