Getroffen bewoners Akervoorderlaan-brand bedanken brandweer

Getroffen bewoners Akervoorderlaan-brand bedanken brandweer Foto: misign voor InTeylingen

In een brief aan de brandweer Hollands Midden laten de bewoners van Achterweg-zuid 61 weten dat zij de brandweer dankbaar zijn voor het behoud van hun woning.

Op de avond van 1 oktober brak er brand uit in het pand van Gpex aan de Akervoorderlaan in Lisse. De brandweer rukte groot uit, maar kon niet voorkomen dat vier loodsen verwoest werden en omliggende gebouwen beschadigd.

Tijdens het blussen ontstond korte tijd een watertekort en precies in dat tijdslot braken de vlammen door een brandvertragende muur en richting de paardenstallen achter de loodsen. De paarden zijn op tijd in veiligheid gebracht.

Bedankt brandweerlieden

De familie doet hun verhaal en bedankt de brandweer dat ze, dankzij hun, nog steeds aan de Akervoorderlaan wonen.

Jullie zijn voor ons echte helden. Het werkte voor jullie ook niet vlekkeloos door allerlei omstandigheden. Respect voor alle brandweerlieden die zich inderdaad door niets lieten weerhouden om ons huis te redden en die van onze buurtgenoten fam. Van gerven. Een ongelofelijke prestatie waar wij eeuwig dankbaar voor zijn.’ – Anne-Marieke Langeveld, bewoner Achterweg

De brand liet ook een grote indruk achter bij de brandweer zelf.

Het was zo'n brand waar je als bevelvoerder aanrijdend al opschaalt naar 'Zeer Grote Brand '. Je ziet vanaf de Herenweg al een enorme rookpluim, en een oranje gloed. Foute boel dus. En het bleek vele malen erger dan ik had verwacht. Aanvankelijk heb ik kort overlegd met mn collega-bevelvoerder en met hem een eerste inzetplan gemaakt. In de twee uren daarna is dat inzetplan talloze keren gewijzigd, hebben we ons het licht uit de ogen gewerkt, maar hebben we toch ook veel kunnen redden.’ – Willem van Delft, bevelvoerder Brandweer Sassenheim

 

De persoonlijke verhalen hierboven zijn gepubliceerd na contact met de desbetreffende personen.  


Reacties