GGD Hollands Midden ziet de vaccinatiebereidheid in onze regio stijgen

GGD Hollands Midden ziet de vaccinatiebereidheid in onze regio stijgen Foto: Pixabay

Waar in november nog 59 procent van de ondervraagden aangaf zich te willen laten vaccineren, is dit percentage inmiddels gestegen naar 82 procent. Ook onder zorgmedewerkers is de vaccinatiebereidheid gestegen.

Dit blijkt uit het gedragsonderzoek dat in december en januari is afgenomen. Onder zorgmedewerkers steeg de vaccinatiebereidheid van 47 procent naar 77 procent. Alle vaccinatieplekken voor zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren, zijn inmiddels opgevuld. Zorgmedewerkers die zich niet meer konden aanmelden, worden teruggebeld voor een afspraak als er nieuwe vaccins beschikbaar zijn.

Vaccineren

Het vaccineren van diverse groepen is inmiddels begonnen. Afgelopen vrijdag 15 januari begon GGD Hollands Midden in Leiden met inenten van zorgmedewerkers. “Ik ben trots op alle medewerkers die dit voor elkaar hebben gekregen. Ik ben ook dankbaar voor alle zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren”, zei Sjaak de Gouw, directeur van GGD Hollands Midden vrijdagochtend.

Het vaccineren van 60+’ers begint naar verwachting half februari. Of dit ook echt per half februari gaat gebeuren is afhankelijk van de levering van vaccins door de fabrikanten. De GGD, huisartsen en zorginstellingen zijn zich wel druk aan het voorbereiden op het vaccineren van deze groep.


Reacties