GGD Hollands Midden ziet een daling in het aantal testafnames

GGD Hollands Midden ziet een daling in het aantal testafnames Foto: InTeylingen

Nu de feestdagen achter de rug zijn, kan er een beeld worden gevormd van het effect dat de feestdagen hebben op de coronacijfers. Voor het eerst ziet GGD Hollands Midden nu een daling in het aantal testafnames.

Duidelijk is nu dat de besmettingscijfers ondanks de lockdown nog niet afnemen. “Rond de feestdagen bleef het aantal positieve testuitslagen gelijk aan de piek van voor de lockdown, ondanks de strengere maatregelen. Nu de feestdagen voorbij zijn, ziet de GGD voor het eerst een daling in het aantal testafnames. Het percentage positieve testen daalt alleen nog steeds niet. De effecten van de harde lockdown zijn dus nog niet zichtbaar in de cijfers”, aldus GGD Hollands Midden.

In de week van 4 januari tot 10 januari zijn 13.798 personen getest in de corona teststraten. Hiervan bleek 13,7 procent positief, dat is hetzelfde percentage als de week ervoor. In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 98 personen uit Teylingen positief op corona. Afgelopen week belandde 1 inwoner uit Teylingen in het ziekenhuis.


Reacties