GGD waarschuwt voor valse corona-cijfers

GGD waarschuwt voor valse corona-cijfers Foto: InTeylingen

Online zijn verschillende dashboards te vinden met cijfers of aantallen over lokale corona-besmettingen, maar het is niet altijd duidelijk waar de data vandaan komen of wie het bijhoudt. GGD Hollands Midden heeft al verschillende sites gezien met onjuiste data.

Iedereen kan een website maken en online informatie delen – ook als deze niet correct is. Daarom waarschuwt GGD Hollands Midden voor dashboards met onjuiste data. De laatste tijd krijgt de GGD veel vragen over data die afwijkt van het GGD dashboard en ze concluderen regelmatig dat de cijfers of genoemde clusters niet kloppen.

Wij merken dat deze dashboards voor veel onrust in gemeenten zorgen.’ – GGD Hollands Midden

De GGD houdt zelf dashboards bij met de gegevens van de officiële testen en teststraten. Voor Hollands Midden, waar Teylingen onder valt, kan je deze vinden via eengezonderhollandsmidden.nl.

Bronnenpagina RIVM is geen RIVM-data

De bronnenpagina van het RIVM is opgezet als informatievoorziening en bestaat uit openbare bronnen met data over COVID-19. Iedereen kan zijn website hier aanmelden; de personen of bedrijven die hier vermeld staan zijn niet per definitie verbonden aan het RIVM.

Data op InTeylingen

De artikelen met data over besmettingen, ziekenhuisopnames en clusters zijn allemaal geschreven op basis van het dashboard en informatie van GGD Hollands Midden. 


Reacties