Gloednieuwe Sportraad Teylingen wil kennis maken met sportverenigingen

Gloednieuwe Sportraad Teylingen wil kennis maken met sportverenigingen

Sportcafé Teylingen heeft in december 2020 een extra activiteit aangenomen, waardoor deze nu verder gaat als de Sportraad van Teylingen. Deze functioneert als een onafhankelijk adviesorgaan, dat gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente geeft op het gebied van vitaliteit. Middels een webinar stelt de Sportraad zich voor aan de sportverenigingen, politieke partijen, ondernemers en media in Teylingen.

Doel van de Sportraad

Het Sportcafé Teylingen is een terugkerend evenement opgericht met als doel om sport, bedrijfsleven, politiek en media in de gemeente Teylingen met elkaar te verbinden. Hier worden onder andere sportprijzen uitgereikt aan de sporthelden van Teylingen. Deze evenementen blijven bestaan. De Sportraad neemt echter een extra taak op zich, waarbij zij als directe schakel tussen de sportverenigingen en gemeente functioneert. De Sportraad treedt op als belangenbehartiger bij de gemeente voor alle sportverenigingen, hoofdzakelijk wanneer er terugkerende problemen worden ervaren bij verschillende verenigingen. Zij zal een signaal afgeven bij de gemeente en moeilijkheden op de agenda zetten, zodat de kans dat de gemeente hiermee aan de slag gaat vergroot wordt.

Middels een webinar wil de Sportraad zich voorstellen, evenals de gemeente Teylingen, het Vitaliteitsakkoord, de Combibrug en Stiwa. Gezamenlijk maken zij zich hard voor een vitale gemeente, waarbij sport als middel gebruikt wordt om het algemene welzijn te verhogen. Het belang van sportverenigingen is nu groter dan ooit, zowel voor de fysieke als mentale gezondheid van de inwoners van de gemeente. Vanuit het thema ‘corona’ worden de mogelijkheden voor verenigingen besproken en achteraf kunnen er vragen gesteld worden door de kijkers. Mocht u interesse hebben om dit webinar bij te wonen voor uw onderneming, vereniging of politieke partij, dan kunt u zich aanmelden via de website. Na aanmelding wordt er een link verstuurd waarmee u toegang krijgt tot het webinar.

Annet van der Putten, lid van de sportraad, vertelt over het belang van een vitale gemeente: “Het gaat niet alleen om het sporten zelf, want het totaal is zoveel groter. Een sportvereniging zorgt voor meer sociale contacten, sociale controle en een gezonde balans tussen werk en privé. Mentale gezondheid, juist in deze tijd, is ontzettend belangrijk. De combinatie van dit alles zorgt voor een vitaal Teylingen.”

Op zoek naar versterking

De Sportraad is nog op zoek naar vrijwillige ambassadeurs die een eigen portefeuille van sportverenigingen in Teylingen krijgen. Zij gaan regelmatig bij de verenigingen langs om informatie op te halen en deze terug te koppelen aan de Sportraad. Daarnaast wordt er nog gezocht naar een PR- en marketingheld binnen het bestuur die de Sportraad kan versterken in haar communicatie.


Reacties