Goed bezocht Havenfestival Sassenheim

Goed bezocht Havenfestival Sassenheim Foto: Havenfestival

Ondanks dat het weer wat tegenviel, wist het Havenfestival zondag (19 mei) tegen eind van de middag weer veel bezoekers naar het Horecaplein te trekken.

Een half uurtje later dan de oorspronkelijke planning startte The Tambles met hun jaren ’60 garagerock, gevolgd door de Pearl Jam-covers van Morning View. Toen ‘Havenfestival huisband’ The Dynamite Blues Band om 17:30 het podium opstapte was het lekker druk op het plein. Komen Lopen sloot het festival af.

Havenfestival niet meer op Koningsdag

Voorgaande jaren werd het Havenfestival georganiseerd op Koningsdag. Dit jaar besloot de organisatie om het los te trekken van de nationale feestdag.

De vraag naar meer mainstream muziek tijdens Koningsdag werd steeds groter. Om de Sassemse inwoners een eigen muziekfeest te geven is besloten om het Havenfestival te verplaatsen naar een ander weekend in mei.’ – organisatie Havenfestival

Ook volgend jaar staat het Havenfestival los van Koningsdag. De organisatie gaat in beraad voor de beste datum, hierbij houden ze rekening met de Formule1 en het Eurovisie Songfestival die volgend jaar beide in mei én in Nederland zijn.


Reacties