Goed nieuws voor sneeuwliefhebbers: Teylingen kleurt dit weekend mogelijk wit

Goed nieuws voor sneeuwliefhebbers: Teylingen kleurt dit weekend mogelijk wit Foto: Liesbeth Beaufort

Het wisselvallige weer in Nederland wordt vervangen door kou. Vanaf vandaag, donderdag 14 januari, zakken de temperaturen tot het vriespunt en trekt er een koude luchtstroom over Nederland. Dit betekent: kans op sneeuw!

Tot nu toe viel er deze winter alleen nog sneeuw in Limburg, maar daar lijkt dit weekend verandering in te komen. ‘’Met een oostenwind wordt het vanaf donderdag koud. In de nacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen en overdag wordt het niet warmer dan 0 tot 3 graden’’, meldt WeerOnline. Ook aankomend weekend blijft het koud, vooral zaterdag 16 januari is de kans op sneeuw groot. Na een koude nacht met van -1 tot -5 graden, neemt in de loop van de middag de kans op neerslag toe.

‘’Vooral in de avond en in de nacht naar zondag trekt een gebied met winterse neerslag over het land.’’ Vermoedelijk valt er een laag sneeuw van 1 tot 3 centimeter in onze regio. Op de wegen zal de sneeuw naar verwachting niet blijven liggen, maar tijdelijke gladheid is niet uitgesloten. Vanaf zondag zijn de winterse weersomstandigheden weer even voorbij. De wind waait uit het westen en voert wat zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 4-5 graden in het westen.

In 2019 sneeuwde het ook in deze periode. Vorig jaar bleef de sneeuw uit. Zullen we dit weekend wel weer mooie winterse plaatjes van Teylingen in de sneeuw kunnen verwachten? Stuur dan jouw mooiste foto's naar info@inteylingen.nl.


Reacties