Goede dekking AED’s in Teylingen

Goede dekking AED’s in Teylingen Foto: Gerrit Leverland

Hartstichting Nederland en HartslagNu hebben de openbare AED’s in Nederland in kaart gebracht om te kijken waar de dekking van de defibrillatoren onvoldoende is. Teylingen komt goed uit de bus: zowel in Sassenheim, Voorhout als Warmond zijn genoeg 24-uurs AED’s beschikbaar.

Afgelopen jaren hebben veel ondernemers en bewoners acties opgezet om BuurtAED’s op te hangen. Met goed resultaat: de Hartstichting en HartslagNu deden onderzoek naar gebieden waar binnen een diameter van 1 kilometer geen BuurtAED hangt en in Teylingen staan geen zones aangemeld waar een AED nodig is.

Lokaal zijn er grote verschillen te zien in de dekking. In plaatsen waar de gemeente en burgers betrokken zijn en waar veel actieve stichtingen zijn, zien we dat de AED-dekking vaak beter is.” - Aart Bosmans, bestuurder van HartslagNu

Bij onze buren in Noordwijk, Oegstgeest, Buitenkaag en Hillegom zijn wel locaties aangegeven die dringend een AED nodig hebben.

Het is belangrijk om voldoende BuurtAED’s te hebben zodat burgerhulpverleners bij een oproep zo snel mogelijk over kunnen gaan tot reanimatie. Kan je reanimeren? Meld je dan aan als burgerhulpverlener en red levens in jouw buurt.

 


Reacties