Goede doel Biermarkt 2018 is bekend

Goede doel Biermarkt 2018 is bekend Foto: Maurice Hoogeveen

Het goede doel van de 28ste Biermarkt in Sassenheim is bekend gemaakt. Dit jaar kiest de organisatie voor een doel dicht bij huis.

De opbrengst van het statiegeld van 2018 gaat naar Hospice Duin en Bollenstreek.

Biermarktbezoekers doneren statiegeld

Naast dat de Biermarkt al jaren een gezellig feest is, steunt de organisatie de afgelopen jaren een goed doel met het evenement. De bezoekers kunnen  na afloop van het feest hun bierglas inleveren en zo het statiegeld doneren aan het goede doel van dat jaar.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor Hospice Duin en Bollenstreek. Deze instantie aan de Hoofdstraat in Sassenheim krijgt geen subsidies of vergoedingen vanuit de overheid, maar is afhankelijk van giften en donaties.

Betere telefoontoestellen

De hospice heeft aangegeven de donatie van de Biermarkt te gebruiken om de telefonie voor de gasten te verbeteren. Ze willen graag draadloze telefoons aanschaffen voor de zes gastenkamers; om een moderner gastenoproepsysteem te realiseren en om het comfort van de bewoners te vergroten. 

Vorige jaar is er tijdens de Biermarkt €3000,- opgehaald voor stichting Matchis; een Nederlands centrum voor stamceldonoren.

 


Reacties