Gratis brandhout afhalen bij Kinderstad

Gratis brandhout afhalen bij Kinderstad Foto: InTeylingen

Op zaterdag kan iedereen gratis brandhout afhalen bij de IJsbaan in Sassenheim.

Om de kosten voor houtafvoer van Kinderstad zo laag mogelijk te houden, heeft de organisatie van Kinderstad Sassenheim al enkele maatregelen getroffen.
Een deel van de bruikbare pallets wordt opgehaald voor huttenbouw in de regio en het hout dat dat geschikt is als brandhout wordt apart gehouden.

Gratis brandhout voor iedereen

Zaterdag tussen 10:00 en 14:00 kan je bij het terrein van Kinderstad (de ijsbaan in Sassenheim) aan de Kagerweide gratis brandhout afhalen. Het hout is geschikt voor openhaard en vuurkorf want het is niet geverfd.

Het brandhout ligt bij de in- en uitgang van het terrein, je hoeft er zelf niet ver mee te slepen. Er is geen maximum per persoon; neem gerust zo veel mee als je kunt inladen.

Houtafvoer is een grote kostenpost

De prijs om hout af te voeren is in vijf jaar vertienvoudigd. Vorig jaar was de organisatie genoodzaakt een crowdfunding op te zetten om de hoge afvoerkosten te bekostigen.
Dit jaar zijn er vooraf al maatregelen getroffen voor deze kostenpost. Maar de rekensom is simpel: hoe minder hout er is om af te voeren, hoe minder kosten voor Kinderstad.

 


Reacties