GroenLinks werkt niet mee aan workshop raadsprogramma

GroenLinks werkt niet mee aan workshop raadsprogramma Foto: GroenLinks Teylingen

De coalitie heeft de partijen in de oppositie uitgenodigd om middels een workshop mee te denken over het concept-raadsprogramma. GroenLinks bedankt voor de uitnodiging.


- Lees verder onder deze advertentie -

De besloten workshop staat ingepland voor vanavond 22 mei. De coalitie (VVD, Trilokaal en D66) wil de input van de oppositiepartijen en de feedback van de inwoners gebruiken om het conceptprogramma aan te passen tot een definitief programma.

GroenLinks laat officieel weten niet aan te sluiten bij de workshop:

- We zien het als bijzonder inefficiënt en weinig effectief om achter gesloten deuren mee te denken aan een kant en klaar akkoord.

- We zien onze kernwaarden van politieke samenwerking vóór en mét de inwoners van Teylingen niet terug in het proces die de formerende partijen afgelopen 2 maanden hebben gevolgd. GroenLinks hecht aan gezamenlijkheid en participatie van ondernemers en inwoners. De door de coalitie gekozen procedure doet hier geen recht aan.

- We hebben in samenwerking met CU, PvdA en CDA onze visie op duurzaamheidsdoelen in Teylingen geformuleerd en schriftelijk met de formerende partijen gedeeld. Aan de uitnodiging om hierover inhoudelijk te discussiëren hebben de coalitiepartijen geen gevolg willen geven. 

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties